Vitsit että on silmät ihan ristissä. Arvaahan kuule mitä tein viime yönä ainakin puoli kolmeen asti. No pelasin pelikone.fi:ssä pelejä. Ja mähän en koskaan pelaa mitään... no, okei viime aikoina olen pelannut, tai paremmninkin yrittänyt pelata mah jongia(kirjotetaanko se noin?). Todella hankalaa. Eilen yöllä sitten pääsin sen läpi kaiken tuskailun jälkeen ja eipä huvittanut sen jälkeen pelata enää. Sitten pelasin muutamaa "nostalgiapeliä". Pelasin sanaristikkoa englanniksi, ja mä olin ihan onnessani kun pääsin koko pelin läpi. Kai mä sitten vähän enkkua osaan kuitenkin. Shakkiakin tuli kokeiltua pitkästä aikaa. En ole koneella pelannut sitä mutta aikoinaan lapsena isä opetti mua pelaamaan ihan oikealla pelilaudalla ja mä olin(?!) aika hyvä siinä koska voitin isän aika usein. Tai johtuisiko se siitä että isä antoi mun voittaa niin usein? :D Joo, se peleistä. Eli kerrankos sitä hepoliinikin menettää yöunensa peliaddiktion takia ;)

Eilenpä katsoin sitten uutisia, kardinaalivirhe jos haluaa menettää hermonsa. Mä en tiedä mikä siinä on, tai saatan tietääkin, mutta mä en kestä sitä M. Vanhasta! Jotenkin se saa mut raivon partaalle heti kun avaa suunsa. Niin kuin eilen kun sairaanhoitajat elikäst Tehy kieltäytyi kuntatyönantajan(?) palkkaehdotuksesta ja pukkaavat nyt sitä toivomaani lakkoa. Ja siihenpä Vanhanen että hallitukselta ei heru tukea asialle. Ja toisessa uutisessa Vanhanen toteaa että jos palkat nousevat tätä tahtia niin ei tule veronkevennyksiäkään. Elikä tästä voisi joku ihminen saada väärän käsityksen että jos sairaanhoitajat, vaikka epäilen kyllä tätä vaihtoehtoa, onnistuisivat jollain ilveellä saamaan vielä korkeamman palkkatarjouksen(never gonna happen)ja meiltä vietäisiin veronkevennykset epäsuorasti sillä varjolla niin totta kai ihmisille tulee se mielikuva että nyt kun sairaanhoitajat vaativat lisää liksaa niin syy on heidän. Vaikka on niitä muidenkin palkkoja koroteltu. Sairaanhoitajat vaan ovat nyt niin pinnalla siksi(?) kun heille luvattiin se kuu sieltä taivaalta ja nyt yrittävät saada sen mitä luvattiin. Okei, hyvä että menevät lakkoon mutta niinhän se on että ei sellaisella lakolla ole muutosvoimaa jossa ihmisten kuitenkin pitää tehdä ne työt siellä ettei porukka kuole sänkyihinsä. Siinä on varmaan osasyy miksi liksa ei nouse. Ei ole mitään millä "kiristää". Kysyn vaan että onko se niin että jos sairaanhoitajien palkkoja nostettaisiin niin se olisi muka se niitti mikä romahduttaa koko kansantalouden? On saavutettu ylin mahdollinen kriittinen palkkojen taso mitä ihminen voi tienata? I don't think so.

Joo, piti ihan vaahdota vähän. Ehkä siksikin että olisi äiteenkin aika saada pieni lisä palkkaansa ennen eläkevuosia. Vai sitäkö ne pelkää että eläkkeet nousee nyt niillä suuriin ikäluokkiin kuuluvilla hoitajilla ennen eläkkeellejääntiä ja meillä ei ole varaa maksaa niitä? Äitkin jää eläkkeelle jo parin vuoden päästä. Täytti tänä vuonna 60... Ja mä sanon että se peruspalkka mitä hän kertoi saavansa on noin saman verran mitä raksalla vetää joku apupoika kesätöissä, jolla ei ole mitään työkokemusta. Kai se sitten on oikeudenmukaista?

Katotaan miten käy ja seuraillaan tilannetta.