Heip ja huomenta. Tässä uni viime yöltä. Luulin jo saaneeni hetken "rauhan" näiltä unilta mutta taas on "the pohjanmaalainen" palannut uniin. Ei siinä nyt sinänsä mitään, ihan jees nähdä monenlaisia unia mutta voisivat ne mukavampiakin olla sisällöltään. Mutta uneen:

Olin ukkelin kanssa käymässä eräässä K-kirjaimella alkavassa paikassa pohjanmaalla. Kävelin jossakin joen rannassa ja joen rannassa oli toinen toistaan suurempia monikerroksisia maalaamattomia mutta koristeellisia puutaloja. Ihmettelin siinä sitten jollekin että miten paljon näitä taloja oikein on, ja tämä joku(en tiedä kuka) sanoi että niitä on koko kylä täynnä kumpaankin suuntaan silmänkantamattomiin. Erästä taloa ihailin muita pidempään koska se oli niin hieno mutta talon asukkaat olivatkin pihalla ja nauroivat mulle ilmeisesti siksi että olin heidän mielestään typerä kun tuijottelen taloja...

...Siitä sitten päädyin taas ukkelin luo. Olimme jossakin bussipysäkillä siellä samassa paikassa. Sitten tapahtui taas jotain en muista mitä.

S
euraavaksi olimmekin ulkomailla. Olimme lähdössä tästä maasta (jossakin Aasiassa) takaisin Suomeen, olimme bussilaitureilla, missä oli bussilastillisia ihmisiä ja laiturikin täynnä populaa. Tiesin että * oli siellä myös. Jonkinlaiset festivaalit tai tapahtuma oli käynnissä tässä paikassa. Lähdin kävelemään täpötäyttä laituria pitkin jättäen ukkelin odottamaan laiturille, josko törmäisin *:een. Mulla oli meidän koira hihnassa. Kuin ihmeen kaupalla näin *:n pään edessäni, jolloin huusin hänen nimeänsä. *:llä oli sinimusta takki päällä ja kamala parransänki, taisi olla myös krapulassa. Mä sanoin *:lle että "Sä näytät kamalalta". (huom.todella kohteliasta ;)) Mutta * vain hymyili ja siinä vaiheessa koiran hihna sotkeutui jonkun miehen takin hihaan ja ilmeisesti * hävisi siitä samalla jonnekin. Sitä ennen * sanoi että komenna sitä koiraa mutta mä sain vain vaimeaa pihinää suustani ulos...

No sitten löysin itseni jostakin kukkulalta ukkelin kanssa ja ohi kulki noin kuuden miehen porukka. Siellä seassa oli myös *. Mä aloin sitten huitoa ja huutaa niiden perään että odottakaa. Ja ukkelikin ryhtyi mukana huitomaan niiden perään mikä oli siinä unessa jopa musta huvittavaa. No viisi niistä miehistä alkoi huitoa kauempaa takaisin ilmeisesti tajuamatta mun tarkoitusperiäni. He näyttelivät lopulta keskareita ja minähän näyttelin tietysti(!) takaisin. Kuudes miehistä, eli *, jatkoi matkaa sellaiselle isolle muskeliveneelle ja porhalsi ohi kuin ei olisi tuntenutkaan ja jatkoi matkaa.

Sen jälkeen löysin itseni joltakin kesäiseltä hiekkarannalta, ilmeisesti paikka oli sama. Joku ampui haulikolla jossakin kolme laukausta (metsästys käynnissä, saattoi tapahtua jo aiemmin en ole varma) ja mä kävin maahan makaamaan. Kuulin helikopterin ääntä ja näin helikopterin lähestyvän. Kun helikopteri oli siinä kohdassa, missä makasin rannalla, se lakkasi toimimasta ja putosi veteen. En ole varma mutta sillä helikopterilla oli jotain tekemistä Nylon Beat-bändin tyttöjen kanssa, olisiko ollut heidän koneensa.

Sen pituinen se. Olo herätessä oli sellainen "voi ei taas" mutta minkäs sitä unilleen mahtaa. Vai mitä. Unet on unia...