Moi!

Jeah. Tänään olen ajanut sähkötrukilla ja kaasutoimisella trukilla. Kirjallinen koe oli mennyt läpi, sain siitä (hyvän) nelosen.

Meille oli tehty halliin semmoinen rata. Ensin piti ottaa trukilla korkealta hyllystä lava, jonka päällä oli ison auton rengas ja siirtää se alemmalle hyllytasolle. Sen jälkeen piti ottaa siitä alemmalta hyllytasolta toinen lava, jonka päällä oli myös ison auton rengas ja nostaa se sinne katonrajaan ylemmälle hyllylle. No, ekalla kerralla opettaja käveli lähietäisyydellä ja jakeli ohjeita. Nostot meni ihan ookoo. Sitten piti ottaa sellainen, mikäköhän se nyt on, nestesäiliölava sieltä lattiatasosta piikeille ja ajaa se säiliö piikeillä se rata peruuttaen. No sekin meni ihan ookoo. Kamalan ahdas vaan se rata oli kun piti vetää sellaista pujottelua. Ne jotka ovat ajaneet trukkia niin voivat kuvitella sielunsa silmin. Sitten kun oli päässyt radan perimmäiseen nurkkaan niin piti ajaa etuperin sieltä takaisin, viedä säiliö paikoilleen ja parkkeerata trukki siihen mistä sen alunperin otti. Ohjelmanumero sisälsi erinäisen määrän peruuttelua ja vekslausta.

Oikeastaan ihan ekana mä ajoin pihalla sitä sähkötrukkia. (sisällä ajettiin sitä toista koska rata oli mitoitettu sille). Meidän piti pihalla ensin vaan vähän ottaa tuntumaa ja ajella eteen ja taakse päin. Sekä ajaa sellaiseen autohalliin, joka oli ehkä noin korkeintaan kolme(?) metriä kapea, varmaan vielä kapeampikin(?). Sitten se opettaja kipitti siinä vierellä ja antoi ohjeeksi KÄÄNTÄÄ se trukki siinä kapeassa tilassa, jonka molemmin puolin oli sellaiset puolitoista metriset levylaidat. Mä olin ihan että "never gonna happen" mutta A(ope) tsemppas ja mä MELKEIN sain sen kääntymään ihan ympäri ilman että peruutin vasemman takakulman siihen väliseinään. Noooo, vähän se vaan kolahti. Sitten ulos tallista ja myöhemmin siirtelimme pihalla tyhjiä lavoja.

Siellä sisällä kun mä ajoin niin se toinen ajo-opettaja - jonka nimeä en nyt valitettavasti muista mutta joka näytti melkein ihan Heikki Kovalaiselta - sanoi että muuten ihan hyvin meni mutta pikkasen pitäisi yrittää olla sen jarrun kanssa hienosäätöisempi. Kuulemma että tositilanteessa lasti ei mene paskaksi... No, se vaan ottaa niin paljon etupohkeeseen kun hulluna säädät sitä jarrua että PAKKOhan se oli välillä hieman höllätä enempi sitä ;) Eli kun jarrun nosti niin vehje liikkuu automaattisesti johonkin suuntaan, kaasua ei siinä tarvinnut pakosta painaa. Kiva opettaja oli se "Heikki Kovalainen", kerettiin pihalla puhua ummet ja lammet. Ensin vaikutti kauhean hiljaiselta mutta ei se ollutkaan.

Meillä oli tarkoituksena siis ajaa trukkikorttia... Eli jos pääsi radan läpi ja kirjalliset meni läpi niin sai trukkikortin. Noo. Rata olisi pitänyt ajaa 12 minuutissa. Ekalla kertaa mulla meni toisten mukaan kuulemma noin 25 minuuttia mutta tokalla kertaa - ennen kuin trukista loppui kaasu kesken kaiken - pääsin jo melkein viiteentoista minuuttiin. Suoritus kai sekin. Paitsi jos ottaa huomioon että ammattilainen kuulemma ajaa sen radan kahteen(!) minuuttiin. Mutta en ajanut ainakaan päin seiniä siinä kokeessa vaikka olinkin hieman hidas. Kolme virhettäkin siinä olisi saanut olla. Ja se ainoa, joka ajoi sen radan alle kahteentoista minuuttiin ajoi siinä lopussa sen tankin kanssa päin hyllyä niin täysiä että koko saakelin hyllykkö hyppäsi... mutta se pääsi läpi koska muita(?) virheitä ei ollut. Nopeat syövät hitaat. Vissiin meille yritetään raivata jollekin päivälle lisää ajoaikaa koska tänään aika yksinkertaisesti loppui kesken. Voisi sitten vielä yrittää ajaa nopeammin. Mä kysyin sitten "Arskalta" että mitä olisi pitänyt tehdä eri tavalla että olisi mennyt läpi niin alussa saisi olla nopeampi, sanoi hän. Eli ei ihmetellä trukin hallintalaitteita ekaa viittä minuuttia...

Huomenna päästään ajamaan kuulemma niin isoa autoa kuin Suomen teillä ylipäätään saa ajaa. Ja sitten linja-autoa. Tämän päivän ryhmä ajoi pienemmällä autolla mutta koska se auto, jolla tänään olivat ajaneet(siis rekka-auto), menee huomenna liukkaankelin radalle. Siksi me saadaan megasuuri. Siistiä! Mä ootan ihan innolla :)

Torstaina onkin sitten aikainen herätys. Lähtö kyläkaupoille on jo seittemältä koulun pihasta. Ou looord. No, jospa sitä saisi torkuttua autossa...

...niin ja J oli ihan hengissä. Ei ollut pahin mahdollinen mutt johki "hoitoon" vissiin joutuu kummiskin? Tai ei mitään vissiin vaan joutuu. Mutta ei siitä ny enempää ettei tule juoruiltua hänen yksityiselämästään mitään sen tarkemmin jos joku osaa laskea 1+1 ja tunnistaa. Ei se mua haittais mut J:tä se vois haitata.

Jeps. Ukkeli tuli kotiin, täytyy lähteä kauppaan. Täytyy kattoa jos vielä jotain keksisi muutakin kuin trukkiasiaa tälle päivälle myöhemmin illalla.

On ollut kiva päivä :)