Uni viime yöltä.

Unessa elettiin joulukuuta, ihan nykyhetkeä, sillä erotuksella että ulkona oli kamala helle ja aurinko paistoi. Ei lumesta tai pakkasesta tietoakaan. Ajattelin unessa että tämä on nyt tätä nykyaikaa, että varmaan turha odottaa että saataisiin ns. valkea joulu.

Ukkeli oli siinä unessa jossakin tavauskoulussa ja meinasi ottaa osaa suureen tavauskilpailuun... Sitten muistan jotain pätkiä että tällainen kilpailu olisi ollut mutta ukkeli ei ollut jaksanut harjoitella ja se taisi mennä käsille. Itse seurasin tavallaan vaan katselijana tapahtumia mutta osaltaan olin myös paikalla. (Huom. Voiko olla ja ei olla samaan aikaan jossakin?)

Minä puolestani olin samaan aikaan lähdössä automatkalle isän, äitin ja siskonpojan kanssa Kajaaniin ja pohjoiseen. Oltiin siinä autossa ja äiti pohti ääneen että onko nyt varmasti kaikki tavarat mukana mitä tarvitaan siellä kunnes mä tajusin etten ollut pakannut vaatteita ollenkaan mukaan ja päällä mulla oli vaan shortsit ja T-paita. Sitten eikun käännyttiin takaisin ja mut vietiin pakkaamaan tavaroita. Yritin unessa löytää kotoa (joka oli ihan erinäköinen kuin oikeasti) vaatteita mutta kaikki oli niin sekaisin etten meinannut löytää mitään. Ja muistan miten ahdistuin siitä kun en osannut päättää ottaisinko mukaan kesä- vai talvivaatteita, koska ulkona oli helle mutta kuitenkin joulukuu. En löytänyt edes matkalaukkua, joten pakkasin ne tavarat mitä sain haalittua (parit housut, sukkia, takin) muovikassiin, jossa eilen (oikeassa elämässä) kannoin valohoitolampun kotiin.

Seuraavassa kohtauksessa asuin isossa kerrostalossa, jossa oli sisäpiha, jonka muodosti neljä kerrostaloa. Asuntoja oli sekä "sisäpiirissä" että talon ulkosyrjällä. Mulla (meillä?) oli asunto sieltä ulkosyrjän puolelta, mistä ei nähnyt kivalle sisäpihalle ja oli muutenkin "ulkona" talon tapahtumista koska kaikki naapurit kaveerasivat siellä sisäpihan puolella. Ja kesä jatkui.

Muuta en muista.

P.S. Nyt järjestelemään kämppää musiikin tahdissa.
Lauri Tähkä&Elonkerjuu - Rakkaus Ei Oo Pysyvää, soi nyt...