Howdy!

P
äädyin lukemaan blokia "Mielensärkijä". En nyt muista miten sinne päädyin, eikä se kai olekaan mikään tärkeä tieto. Joo, siihen jäi taas ne kuvien tekemiset, mun silmät vaan jumittui siihen blokiin. Hyvin kirjoittaa hän. Mutta mutta. Löysin sieltä linkin sellaiseen testiin kuin "BDI:n eli Beckin masennusasteikon lyhyt versio" ja pakkohan se oli testata että millä asteikolla täällä hepoliinin mielessä oikein mennään, itselleni se kun tuntuu olevan välillä aika epäselvää.

Tulokset:

"Sait 15 masentuneisuus-pistettä

Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että saatat potea keskivaikeaa masennusta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Sait 1 ahdistuneisuus-pistettä

Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että saatat potea lievää ahdistuneisuutta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Sait 0 aktiivisuus-pistettä

Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että aktiivisuutesi ja itseluottamuksesi ei ole paras mahdollinen, mikä saattaa vaikeuttaa kykyäsi selviytyä eteen tulevista ongelmista ja paineista esim. työ- ja perhe-elämässä tai taloudellisissa ja asuntoasioissa. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Masennusmittarin pistemääriä tulkittaessa tulee ottaa huomioon, että tulos on vain suuntaa antava. Mikään pistemäärä ei välttämättä merkitse, että kysymyksessä todella olisi diagnostisoitava masennus. Diagnoosia ei voi tehdä pelkästään masennusmittarin antaman tuloksen perusteella, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin tutkimus.
Jos arvelet, että sinulla on masennus, käänny lääkärin puoleen. Masennus eli depressio on yleinen psyykkinen häiriö, jonka hoitoon on tehokkaita menetelmiä.

(Lähteet:
Beck A.T. & Beck R.W. Screening depressed patients in family practice. Postgrad Med 1972; 52: 81-85.
Raitasalo R. Elämänhallinta sosiaalipolitiikan tavoitteena. Helsinki: Kansaneläkelaitos, Sosiaali- ja terveysturvan tutkimuksia 1, 1995.)"

Eli onko hepoliini vastoin parempaa tietoansa kuitenkin masentunut? Pitääkö tästä lähteä taas nappiviidakkoon nappia nappailemaan? Tässä yhteiskunnassa kun nuo ongelmat käsitetään pillerillä parannettaviksi, perkele. Toisaalta, eihän tuo ole mikään diagnoosi...mistä sen tietää vaikka olisin liioitellut vastauksissa (vaikka yritin olla totuudenmukainen). Eikun kaikki muutkin vaan joukolla testaamaan, tässäpä linkkiä sinne. Ja tulokset toki luonnollisesti hepolandiaan näytille... ;)

T:hullu hevonen(?)