Huomenta!


Se on uusi viikko taas alkanut. Mulla on teevesi kiehumassa vedenkeittimessä. Osallistuin juuri viimeinkin uusimpaan valokuvatorstaihaasteeseen ensin annettuani alitajunnan raksuttaa aiheen parissa vähän aikaa. Eilen illalla sain sitten parikin ideaa kuvaa varten, otin kameran ja tarvikkeet esille ja aloin kuvata. No eikö ollut akku mokomasta loppu, joten akkuparistot latinkiin ja odottelua aamuun. Äsken räpsäytin parit otokset, no on ainakin osallistuttu ellei muuta.

Sen takia nyt tuosta valokuvatorstaista mainitsin koska päätin alkaa (minäkin) koota varteenotettavien blogien osoitteita tuonne sivupalkkiin. Nyt sieltä löytyy jo osio "haasteblogeja". Se seuraava vaihe, eli koota niitä muiden hyvien blogien osoitteita kasaan onkin sitten vaikeampi tehtävä. Arvaatkos miksi. No siksi, että kun sain tämän oman tietokoneen niin ukkeli aikaa tuhlaamatta poisti samantien & välittömästi mun sen koneelle (vaivalla) kokoamat kirjanmerkit. Ja eikö siellä sitten ollut kaikkia blogiosoitteitakin, sellaisia, joita joskus olisin ainakin saattanut kaivata. Että nyt varmaan pitää alkaa sitten ihan alusta. Tai ei mitään varmaan vaan pitää. Onneksi sentään joitain on jäänyt päähänkin mutta ei kyllä kaikkia. Perhanan äijä, olisi voinut edes kysyä multa tarviinko vielä niitä kirjanmerkkejä. No, ei kai se maailma siihen kaadu kuitenkaan. Vai?

Piti sanoa noin tuohon loppuun, koska luin tämän päivän hesarista ihmisistä, jotka aina valittavat jostakin. Mulle tuli sitten sellainen olo että kuulunkohan mä kanssa siihen porukkaan(??!). Täälläkin oon harva se päivä "itkemässä" että miten nyt taas "se ja se" on päin persettä. Eli taas sitä itsepetosta, positiivista illuusiota ja harhaa elämän kauneudesta sekä mukavuudesta (ja onnellisuudesta) kehiin. Minkä mä sille voin ettei munkaan elämä ole ollut vain ruusuilla tanssimista. Ja jos ei se ole, niin kai sen saa sanoa, vai pitäisikö sitä teeskennellä että kanssaihmisillä olisi mukavampaa, tai ehkä pitää mölyt mahassa.

Ja minkä sille voi, että jos on syntynyt Suomeen niin on sitten suomalainen ja suomalaisenlainen. Sisko ei rämpäytti puhelimella pikaisesti ja kertoi että ukkelin tilaamat tupakit on haettavissa heiltä. Olipas virallisesti ilmoitettu... no mutta samalla se hehkutti miten ihmiset "siellä jossakin" olivat olleet ihanan aurinkoisia ja mukavia. Mä sitten ehdotin että toisin kuin Suomessa. Kokemuksen mukaan mitä etelämmäs matkustaa, sitä rennompaa on elämä. Ainakin tavallaan. Onko se ihme, kun katsoo nytkin tuonne pihalle paskan, likaisen jään ja sepelin valloittamille kaduille että ihmisiä (lue: ainakin mua) joskus vähän harmittaa. Kai sitä jaksais nauraa ja hymyillä AINA jos aurinko paistaisi AINA. Sitten on tietty niitä ihmisiä jotka ei lämmöstä ja valosta tykkää... Terveisiä Transsylvaniaan. Pitäisköhän muuttaa jonnekin lämpimään ensi talveksi (tai loppuiäksi). Hmn.

Tuli tuossa mieleen kun käytin koiraa pakollisella aamulenkillä, että kohta varmaan taas jo alkaa lehtien palstoilla jokakeväinen valitus siitä miten koiranomistajat eivät kerää koiriensa paskoja talteen. Mutta kun katsoo muutenkin, miten pientareet hukkuu kaikkeen muuhun maatumattomaan roskaan niin enpäs tiedä... Mä voin ihan rehellisesti jälleen kerran myöntää että sitten Aan lapsuusaikojen - jolloin pyörimme ihan pihapiirissä - en ole sen jätöksiä tuolla pahemmin pussitellut. Ja osaako joku arvata miksi? No sen takia, että kun tuolla kävelet, niin EI siellä OLE roskiksia missään! Ellei sitten lasketa että kilometrin välein löytyy ehkä yksi roskis. Niin että kävelisitkö itse joku sontapussi kourassa sen päivälenkkisi ja yrittäisit pärjätä nelkytkilonen koira toisessa kädessä ja pussitettu paska toisessa kädessä. Ja sitten jotkut hurjat on jo vaatineet mm. Turun sanomien mielipidesivulla että koiranpaskat pitäisi kerätä myös metsäpolkujen varrelta. Okei. Kerätään. Mutta hankkikaa niitä fakin roskiksia sinne sitten, mä en mitään paskaa ala ulkoiluttelemaan. Joku koiravihaaja voisi nyt sanoa että "itsepä olet koirasi hankkinut" (vertaa: "itsepä olet myös kakarasi hankkinut, ämmä/ukko/!"). Mutta kun tässäkin kaupungissa pitää maksaa koiraveroa, niin voisi olettaa että rahalla saisi myös vastinetta (kuten niitä roskiksia ja roskapusseja). Vai pidetäänkö niillä rahoilla yllä talvisin esimerkiksi hiihtolatuja, jotka valtaavat kaikki lähialueet siten ettet koiranomistajana voi kävellä missään muualla kuin autoteiden varsia seuraavilla melukkailla kävelyteillä, näin kaupungissa kun ollaan. Prahassa muuten jaetaan (tai ainakin on jaettu) kadulla roskisten yhteydessä niitä loirankakkapusseja, mulla taitaa olla interraililta matkamuistona yksi sellainen. Siinä muistaakseni koiran puhekuplassa lukee "dekuji!". Taitanee tarkoittaa kiitosta?

Nonni. Tulipa valitettua ihan valittamisen ilosta. Taas tuli täytettyä yksi tälle blokille annetuista tarkoituksista. Menenpä juomaan teetä, se kuulemma rauhoittaa ruumista ja sielua. ;)

<3 Hepoliini