Heippa.

Kuuntelen tässä Nightwishia. Sisko ja poika kävivät täällä kahvilla kun bongasin heidät pihalta mennessäni ostamaan lähikaupasta kahvia, tupakkaa ja lohtunamia (Marianneja ja Pätkiksiä..). Siskonpoika on aika rytmitajuinen pikkukaveri ja päätettiin testata että miten tähän minikokoiseen Europefaniin uppoaa vähän astetta raskaampi tavara, ja hyvinhän se upposi. Poitsu joraili ihan kympillä, varsinkin rummut tuntuvat tekevän vaikutuksen. Ihmettelen ellei kummipoikaa löydetä vielä tulevaisuudessa jonkun bändin jäsenistöstä (lastenrummut joululahjaksi, heh?).

Eilen kävin niiden kanssa puistossakin leikkimässä. Tasoitin siellä muun muassa hiekkalaatikon pinnan aivan tasaikseksi, että jos joku ihmettelee, että mikä ihmeen UFO:n laskeutumisalusta sinne on ilmestynyt, niin se oli vain minä ja lapio...

Tänään olen siivonnut ja purkanut (vienyt kellariin...) pari muuttolaatikkoa. Juu, en ole muuttanut uudestaan, vaan ihan jäämistöä täällä pyörii vielä nurkissa tästä kolmen kuukauden takaisesta muutosta. Imuroin, ja pesin lattioista pois nyt jo toipuneelta vaikuttavan kissaeläimen ulostejälkiä. Pyykitkin odottaisivat koneessa purkajaansa, mutta ei kai niillä kiire ole, valmiissa maailmassa. Pengoin yhdestäkin laatikosta esille joskus varmaan 10 vuotta sitten maalaamiani kuvia ja pistin pari seinälle. Saa nähdä, kauanko niitä jaksaa katsella. Joskus vanhoista tavaroista tulee vaan turhaan mieleen entinen elämä. Yhtäkin lootaa purkaessani muistin vain yhtäkkiä miten eksekseksän aikaan (joskus vuonna -97?) yhdenkin kerran poljin pyörällä keskellä yötä kymmenen kilometriä marsu pahvilaatikossa (pyöränkorissa) vanhempien luokse kun eksä humalapäissään sekoili, ja potkaisi marsun häkkiä. Sitten se seuraavana päivänä soitti perään sinne vanhempien luokse. Olisi jo silloin pitänyt tajuta jotakin siitäkin ihmisestä. Marsu tosin eli vielä hyvinvoipaisena pitkään senkin jälkeen, mutta jäi vanhempien luokse asumaan pysyvästi.

Mietin tuossa tupakilla käydessä että pitäisiköhän lopettaa koko touhu taas. Töissäkään ei ole meinaan tupakkikoppia enää maanantaista lähtien (hohhoijaa..). No, saa nyt nähdä miten sen kanssa tulee tapahtumaan. (Musiikki häiritsee ajattelua...välihuomautus). Varmaan saattaa joillakin pahimmilla korsteeneillä olla pinna aika kireällä kun eivät pysty työn lomassa piipahtamaan sauhuille(?).

Olikohan se muuten eilen kun mietin, että olenko koskaan sanonut että olen asunut Kuopiossa aika monta vuotta "entisessä elämässä". No, nyt sanoin. Varmaan siitä on ollut puhetta, en tiedä miksi siitä nyt piti mainita taas. Kaipa se tuli mieleen kun eilen puhuin O:n kanssa puhelimessa. Olihan se aikoinaan aikamoinen kulttuurishokki turkulaisena mennä sinne savolaisten sekaan. On siitä tosin ollut myöhemmässä elämässä ehkä jotain hyötyä kun piti opetella puhumaan hitaammin ja selkeämmin (no, puheen sisällön selkeydestä ei kyllä ole vieläkään takeita...)että savolaiset ymmärsivät mun mongerruksestani edes jotakin. Aika monta vuotta siinä kuitenkin meni, ennen kuin kunnolla kotoutui sinne. Ja aika monta vuotta meni että tuntui ettei ollut oikein mistään kotoisin, mutta nyt mä taidan olla "kotona" taas, noin kaikin puolin katsottuna.

Ja terkkuja vaan yläkerran naapurille, että se remontti voisi alkaa jo pikku hiljaa valmistua. Viime yön tosin nukuin kuin lapsi, nukuin vieläpä yhteentoista asti, mutta ei sitä nakutusta siitä huolimatta jaksa ikuisuuksia kuunnella. Vastalahjana suunnittelenkin jonkinnäköistä äänellistä spektaakkelia täältä suunnalta, ja jos joku alkaa mun mahdollisesta metelöinnistäni itkemään, niin aion surutta käyttää siskon vinkkiä pukea yöpaita päälle, sammuttaa valot, ja mennä vasta sen jälkeen avaamaan ovi sille raivostuneelle naapurikyylälle muka silmiä unihiekasta hieroen. "Ai mikä meteli?".

Eipä mulla tässä muuta, kuhan teki mieli vähän puhua taas tyhjää. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa vaan kaikille. Hmn, keittäisköhän kahvit, vai joko olen riittävässä kofeiinihumalassa (tai sitten vain muuten hermostunut jostakin mystisestä syystä).

<3Hepoliini


P.S. Billy Idol - White Wedding