Heisp.

Ja terveisiä kesäretkeltä. Suuntasin nenukkani kohti pohjoisrannikkoa, ja oikeen mukava ja onnistunut retki olikin. Olen ollut kotosalla jo muutaman päivän, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi raapustella mitään sen kummempia, en edes pahemmin ole katsellut tietokonetta kohti.

"Retkelleni" suksutin junalla. Onko kukaan muuten huomannut, että vanhoissa kunnon junissa on paljon paremmat penkit kuin uusissa intercityvaunuissa, joissa se istumaosa on ihan älyttömän lyhyt ja penkitkin pirun kovia? No, se nyt tietty on vaan mun mielipide, mutta tykkään enemmän näistä vanhoista junista. Sellaisessa sain istuskella silloin viime viikolla Tampereelle asti, mutta siellä junanvaihdon tuloksena löysin itseni uudenmallisesta radankuluttajasta. Ja kaiken kukkuraksi "pääsin" johonkin ihme mammavaunuun, joka oli täynnä imeväisikäisiä, joiden äidit kilvan vaihtoivat kesken informaatiota purkkiruokien pahuudesta ja muista vauvaelämän ihmeellisyyksistä. Sitten yksi pirpanoista alkoi parkumaan, ja mun aamuviidestä hereillä olleelle päälle se oli liikaa, ja pakenin ravintolavaunun rauhaan vetämään siideriä ja katselemaan pohjanmaalaisia maisemia loppumatkaksi.

Perillä asustelin sitten "uuden tuttavuuteni" luona. Oltiin ja ihmeteltiin olemista, sekä käytiin vähän rokkaamassa paikallisessa rokkitapahtumassa. Tuli siinä parina päivänä vedettyä vähän höppänääkin pitkästä aikaa. Kivaa oli, oikein kivaa. Ja muutenkin oli ihan mielettömän hienoa päästä täältä Turusta käymään jossakin muualla välillä, viime poistumisesta kun olikin jo vierähtänyt aikaa. Mutta ihan mukava oli myös palata takaisin (tavallaan), en mä sillä. Paluumatkan pääsinkin rokkilaisten kimppakyydillä. Tiivistä oli takapenkillä, perse puutui, mutta ihan hyvässä seurassa siinä matkusteltiin, että en ala valittamaan, varsinkin kun varta vasten koukkasivat tätä kautta ihan heppasen Turkuun pääsyn merkeissä. Kiitoksia vaan sinne suuntaan, vaikkei kyyditsijällä tiettävästi ole hajuakaan tällaisesta hepoliinin lokituspaikasta.

Että sellasia siellä. Siinä oli sitten varmaan pisin "loma" mitä tämän kesän aikana sain/saan pitää, ellen ala taas järkkäilemään työvuoroja. Tuntui, niin kuin olisi ollut kauemmin töistä poissa, vaikka olinkin vain neljän päivän turneella...

Eilen haistelin oikeen kunnolla ulkoilmaa, kävin kaupungilla, ja jokilaivallakin tuli siinä istuttua. Tietenkin käräytin nahkani kun eihän se ole tottunut auringossa oleilemaan kun sisätiloissa on pitänyt melkeen kaikki kauniit päivät vietellä. Mun vapaapäiväthän ovat pääsääntöisesti osuneet sadepäiville (perkele!). Että jos liimaisi nännien päälle jotku ihonväriset lipuskat, niin näyttäisi että olisi toppi päällä. Punotus muuttunee kuitenkin rusketukseksi jossakin vaiheessa, vaikka ihosyöpäkertoimille tuollaiset kärähtämiset eivät teekään silti kovin hyvää. Mulla kun olisi noita luomiakin suojeltavana...

Täällä pitäisi siivota, mutta kun pukkaa iltavuoroa, niin ei oikeen kerkiä (ja ei muutenkaan, köh..). No, kunhan mahtuu kävelemään, niin se riittää mulle. Kissan voisi opettaa imuroimaan. Käytin sitä muuten eilen ulkona, mutta se kun on sellainen säikky, niin ei se siellä kauan viihtynyt.

Nyt taidan lopetella, ja ruveta rauhoittumaan yöpuulle, tai jotain... Halusin vain julistaa, että palattu on. Hyvää yötä. Puspus!


<3Hepoliini