Heep.

Taas on muutama päivä vierähtänyt ihan huomaamatta.

Tiistaina vietin vapaapäivää. Herättyäni päätin, että oli aika raahautua vihdoin ja viimein vaatekaupoille, ja otin puhelun siskolle josko tämä lähtisi kaveriksi kaupungille viettämään kulutusjuhlaa kanssani. Siis tarkoituksenahan oli ostaa vain pari lämmintä ja käytännöllistä paitaa, mutta kertaheitolla innostuin tyhjentämään tilini sisältöä sen verran, että tulipa siinä uudistettua niin alusvaatekertaa, että myös hommatua uudet farkut, paita sekä takki ja myöhemmin illalla citymarketissa ruokaostoksilla sorruin vielä ostamaan uuden villapaidan sekä hajuvettä. Ja ihme ja kumma, rahaa jäi tilille vielä sen verran että sain maksettua jopa vuokrankin tuossa ajallaan.

Ihme morkkis tulee vaan aina kun pistää rahaa haisemaan tuolla tavalla, vaikkakin ihan tarpeellisia ostoksia kaikki mielestäni olivat. Ja kun nyt sattuu inhoamaan (aloin kyllä päästä ostelun makuun siinä melko hyvin...köh)sitä ylenmääräistä kaupoissa juoksentelua, niin sitten sitä vaan tuppaa kertymään kerralla enemmän artikkeleita ostoslistaan. Ehkä se morkkistelu juontaa juurensa jostakin lapsuudesta, meillä kun ei kotona turhaan mitään ylimääräisiä osteltu, vaikka joskus olisi varmaan varaakin ollut. Äitihän jo silloin aikoinaan iloisella 80-luvulla - jolloin kierrätys ei todellakaan ollut mikään ykkösaate - kierrätti meitä pitkin Turun kirpputoreja, ja aika iso osa vaatteistakin ostettiin valmiiksi käytettyinä. Ja ellei näin, niin sitten sait periä isosiskolta sen vanhat ryysyt... Että kai se kituuttaminen sitten voi periytä sukupolvelta toiselle, vaikken nyt niin paha penninvenyttäjä olekaan kuin äitimuori. Oikeastaan en ole penninvenyttäjä ollenkaan, paitsi jos on pakko. Sitten sitä osaa, kun on oppinut. Nyt ei onneksi tarvii turhia venytellä kun käy töissä, ja kai sitä perseruvella ansaittuja rahoja voi joskus tuhlata vain ihan itseensä. Vaikka kai sitä rahaa voisi säästää pahan päivän varallekin.

Että uudessa takissa olen sitten reippaana hiimaillut töihin läpi tuulen ja sateen. Taaskin tulee saavista kaatamalla nestettä yläilmoista. Ei mutta perskeles, Frasier alkaa telkusta, pakko lopettaa just ny, heippa! Katellaan taas, eipä tässä nyt muuta. Töissä oon käynyt ja vapaa häämöttää jo ihanasti edessä päin, vuhuu!

Hyvää yötä ja kauniita unia (telkulle ja sit unille-->)


<3Hepoliini