Kissuus ja koiruus, nuo karvaa pudottavat hirviöt ovat osa perhekokonaisuuttamme. Kissuus on heitistä vanhempi, kohta noin nelivuotias raidallinen pullero. Koiruus on vasta vajaan vuoden ja sen kyllä huomaa. Koira varmaan luulee määräävänsä kissaa mutta kisu tietää paremmin kuka oikeasti on lauman johtaja.

Kenenkään kuppiin ei tässä talossa ilmesty ruokaa yhtä nopeasti kuin kissan jos hänen korkeutensa niin vaatii. Lapsena kissa oli todella rasittava. Aivan kuten kuulemma pienten lasten vanhemmat myös me valvoimme öitä kun kisu tempoi silloin vielä niin pientä ruumistaan pitkin huoneistoa. Noilla pikkupentuajoilla tämä ärsyttävä luonnonlapsi myös opetti meille miten herätään(nykyäänkin)kun hänen armonsa hinkkaa tassulla esim. sängynpieltä, kaapin ovea, patteria tai muuta vastaavaa kohdetta kunnes jommalta kummalta meni hermo. Sitten kissa oli saavuttanut tavoitteen ja saattoi käydä unille...grr. Nykyään mirri vahtaa aamuisin jokaista heräävää henkäystä ja heti jos erehdyt raottamaan silmäluomeasi, saat vatsan päälle pörräävän ja kuolaavan katin. Sinänsä ihan herttaista. Kissa on minun...ööö...tai minä olen siis kissan, omaisuutta.

Koiruus on ukkelin toiveostopäätös viime syksyltä. Melkein vuosi sitä oltiinkin ilman koiraa ennen sitä ja kyllähän tuota itsekin jo lenkkikaveria kaipaili. Entinen koira ei kuollut tai mitään mutta ei ole enää joukossamme. Oikeastaan en halua puhua siitä sen enempää koska vieläkin meinaa tippa nousta linssiin kun sitä hurmuria muistelee. Kenellekään en toivo kuitenkaan vastaavaa tapaa luopua lemmikistä. No, nyt harhauduin hieman aiheesta. Piti sanoa muutama sana tästä nykyisestä koirastamme. Iso on ikäisekseen, muistuttaa emäntäänsä samassa iässä. Pikkasen alkaa olla murrosiän uhittelua, varsinkin jos minä komennan herra laumanvartijaa, alkaa välillä kauhean kitinähaukkukonsertin. Mutta kuten kaikkien murkkuikäisten vanhemmat, minäkin voin lohduttautua sillä että se MENEE ohi. Siihen on vaan pakko uskoa. ;)

Mutta heidän korkeuksiensa toilailuista lissee myöhemmin. Minä juon nyt kahvia.