Huomenta

S
oitin eilen liiton puhelinvaihteeseen kysyäkseni joulunajan päivärahojen maksuaikatauluista. Tyyppi sieltä vaihteesta kysyi että mistäs päin mä olen. Vastasin ja lopputulos oli että juttelin kuitenkin Vaasan aluetoimiston henkilön kanssa. No ei se ollut se asia, mitä tässä aloin kertoa, vaan se, että sain armollisen luvan lähettää päivärahahakemuksen kolmen viikon jaksolta normaalin neljän viikon sijaan. Liiton täti sanoi että ovat siellä Helsingissä niska limassa vääntäneet niitä hakemuksia maksuun että ihmiset saisivat rahaa jouluksi. Ei silti osannut luvata mulle että ehtisi enää joulua ennen tulemaan mutta kuitenkin vielä "hyvässä lykyssä" tämän vuoden puolella... Olisiko ollut liian vaikeaa ilmoittaa vaikka liiton verkkosivuilla että ovat näin joulun alla lähteneet armollisuuden tielle ja ovat myöntyneet siitä neljän viikon jaksosta? Niin että olisi ajoissa osannut lähettää sen lapun. Kai se on työttömän itse sitten hoidettava tarvittava informaatio itselleen, vaikka mistä sitä aina tietää kysellä kaikenmaailman asioita ellei osaa ajatella että jotain poikkeavaa olisi käynnissä, perkele. Mutta kiitos että sitä rahaa tulee edes tämän vuoden puolella - ehkä. Toisaalta se on sitten TAAS tynkäraha ja seuraavaa pitää odottaa taas tästä viikosta neljä viikkoa eteen päin, että asioilla on puolensa. Nytkin odottaa opintolainojen takaisinmaksut eräpäiväänsä nettipankissa merkintänä. No, vittu elämä on.

Ukkelille oli sitten tullut niitä tuomaripalkkioita ja siitä inspiroituneena halusi kauppareissulla käydä katselemassa niitä taulu-teeveitä. Kävimme muutamissa liikkeissä, joistakin joku antoi jopa tarjouksen hinnasta mutta kauppoja ei syntynyt niissä paikoissa.
Sitten päädyimme Mustaan Pörssiin, joka on vähän ennen Länsikeskusta kaupungista päin ajaessa... Sellainen mustatukkainen, pitkätukkainen nuorehko mieshenkilö sitten tuli "palvelemaan" meitä tai ukkelia; mä vaan kiertelin ympyrää siinä vierellä (telkkari ku telkkari, ei vois...). No asetuin sitten kuitenkin rinkiin ukkelin ja tämän myyjän kaveriksi. Keskustelivat hinnoista ja myyjä esitteli ukkelille jotain TOO-SHI HI-EE-NO-AA uusinta mallia olevaa telkkaria, jossa oli kontrastia ja sitä ja tätä ja musta on mustaa ja valkoinen valkoista... Mä meinasin jo siinä vaiheessa sanoa että tietysti musta on mustaa ja valkoinen valkoista saatana tekoässävikainen sössöttäjä...No, en sanonut. Tämän kyseisen telkkarin hinta oli siinä vajaat 900 euroa ja kaikki muutkin telkkarit siitä melkeen sitten ylös päin. Ukkeli siinä sitten ääneen sanoi että yhessä paikassa "tuo samanlainen" oli satasen halvempi ja toisessa paikassa (Veikon Kone) sai toisesta mallista hyvän tarjouksen... Myyjä sitten kysyi että onko ukkeli sitä mieltä että nämä telkkarit täällä heillä ovat ns. liian kalliita että oliko ajatellut jotain muuta hintaa, johon ukkeli sanoi että, no ovathan nuo aikast hinnakkaita verrattuna siihen ja siihen... Siihenpä tämä ylimielinen paskiainen totesi että "no siinä tapauksessa on varmaan turha kuluttaa sekä sinun että minun aikaa tässä näin että en minä ala myymään sulle mitään valmiiksi vanhentunutta tekniikkaa"!(Viittasi ukkelin saamiin tarjouksiin) Siis mitä vittua! Mulla kuohahti sisällä ja vähän aikaa purin hammasta ja sitten sanoin tälle kusipäälle että "Onhan tuokin yksi näkemys asiasta..."(Kun sain hillityä itseni). Siihen tämä sitten sanoi että "No, onhan se yksi näkemys, jonka annan yhdeksän vuoden kokemuksella". No just. Mua alko siinä vaiheessa vituttaa niin suunnattomasti tämän kaverin asenne että aikani mulkoiltuani häntä vihaisesti mun oli pakko kävellä pois siitä paikalta etten olisi sanonut ja pahasti. Siis sähän vitun kusipää myyt mitä asiakas haluaa ja mistä sulla on 9 vuoden kokemus, vittuilustako?! Sinuna rasvaletti harkitsisin alanvaihtoa vaikka sinne varaston puolelle, mieluummin ei sinnekään, ellei asiakaspalvelu maistu. Mieluummin voisit tehdä palveluksen ympärillä oleville ihmisille katoamalla. Saatanan ylimielinen tatuoitu paska!
T: Mulle vittuilit ekan ja vikan kerran, ääliö

No, voiko samassa yhteydessä sanoa että ostin siskonpojalle sitten sellaisen "Plasto"-auton. Olisin halunnut sellaisen perinteisen sinikeltaisen mutta ne oli loppuunmyyty (yllätys näin joulun alla...). Siksipä kummipoika saa nyt sen sijaan aura-Volvon, eli samantyyppisen kuormurin mutta siihen saa kiinnitettyä lumiauran eteen. Se on väriltään turkoosi-harmaa, ihan hieno. Lisäksi poitsu saa kirjan "Missä lohikäärme on piilossa". Siinä vissiin etsitään sitä lohikäärmettä, koska se on piilossa...

Kohta olen menossa(kello 11 hakevat) meidän äitin ja isän kanssa käymään jossakin, kaupoilla luulisin. Äiti uhkasi ostaa mulle joululahjaksi kirkasvalolampun(!), tiedäthän sellaisen luonnonvaloa jäljittelevän. Vaihtoehtoisesti kuulemma saisin sen rahana....hmn. Nyt mentäis vaan ihmettelemään niitä lamppuja, kai. Saa nyt nähdä...olishan niille rahoillekin käyttöä toki. Toisaalta, niin varmaan olis äitille itselleenkin kun nyt tekee puolikasta päivää enää töissä. En mä mitään tarvitsisi, mulle riittäis ihan hyvin se ettei aina tarttis olla kusi housussa saako laskut maksettua vai ei, tuleeko häätö nyt vai vuoden päästä jne.. Siis noin aiheen mitenkään liittymättä varsinaisesti joululahjoihin. Ja sen hevosen voisin ottaa, ja sen omenapuutarhan...

Täytyy varmaan mennä suihkuun ja valmistautua. Ukkeli on autokoulussa teoriatunneilla ajokorttiluokan korotusta kuormuria varten. On käynyt siellä nyt tämän viikon ajan ja varmaan huomenaamuna vielä on mutta perjantaina kai(?) jotain muuta, tai jopa vapaata? Itse en ole vielä löytänyt töitä, en oppisopimuspaikkaa enkä loppusijoituspaikkaa... Mutta onpahan pysynyt tupakka pois suupielestä, tosin luulen että viimeistään lauantaina tulle vedettyä parit nortit. Muistaako joku sellaista paikkaa kuin "Metalbar Valhalla"? Olikohan se metalbar..oli se metalbar, juu mutta oliko nimeltään...no Valhalla se ainaski oli. Kummiskin, joskus aikoinaan tuli pummailtua Valhallan pokelta aina punasta norttia(köhköh!) ja siitä se polttaminen kai sitten lähti tavallaan käyntiin. Sitä myötä meistä tuli kavereita(tai jtn) ja myöhemmin jopa opiskelukavereita kyseisen henkilön kanssa. Tosin mä opiskelin yläkerrassa ja se alakerrassa eri suuntautumisvaihtoehtoa. Monet hepoliinin toilailut sai vierestä seurata, elin silloin aika levottomia aikoja kun aloimme tuntea. Missäköhän hänkin nyt on. Paras takomaan miekkoja se ainakin on niistä ihmisistä ketä mä olen tuntenut...toisaalta, en "tunne" ketään muuta joka osaisi takoa miekkoja;D... :O Ei mutta on se oikeasti tosi lahjakas siinä. Ehkä mä joku päivä vielä otan siihen yhteyttä ja tilaan itselleni (lopultakin) sellaisen niin kuin aikoinaan lupasin. No, sittenhän se on pakko, kun kerta on luvannut.

Ei muuta nyt. Moimoi.