Heippa.

Mä nukuin tänään pitkähköön, koska ukkeli heräsi jo niin pirun aikaisin ja sain "siunauksen" jatkaa unia (WTF?). Ne on jollakin päivän "opintomatkalla" Tampereen suunnalla ja siksi lähti jo kukon laulun aikaan ihmisten ilmoille. (nukuin puoli kymmeneen)

No, nyt tässä välissä, heti edellistä kirjoittaessani, soi puhelin ja velihän se siellä soitteli. Se kysyi, että olinko mä jo kuullut että sekin oli saanut monoa työpaikastaan muutaman muun ohella. Mä sitten veljeä muistutin, että "meidän tyttöjen" äiti on sen verta rallattavaa sorttia, että jo eilisiltana, ennen virallista irtisanomisselontekoa, olin saanut informaation työn loppumisesta. On se kyllä perseestä kun nuo yritykset nykyään juoksee vaan rahan, rahan ja rahan perässä eikä yhtään ajatella työntekijää. Mä olenkin aina sanonut että sitä saa mitä tilaa. Työnantajan sitoutumisen taso on suoraan verrannollinen työntekijän sitoutumisen tasoon. Eli "sitä saa mitä tilaa" ja "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan". Ja "Äänestäkään jaloillanne!" Olosuhteisiin nähden veli vaikutti kyllä ihan tyytyväiseltä, siellä se oli ruoanlaitossa. Varmaan se vähän lohduttaa kun on saanut puolen vuoden palkkaa vastaavan rahamäärän käteen, vaikka laihan lohtu kai se silti on tuollaisen jälkeen.

Mulla on itselläänkin kokemusta YT-neuvotteluista. Koko kesän sai miettiä, että olenkohan mä siinä porukassa, joka saa monoa persiille. Lopulta kuitenkin talo palkitsi ahkeria ja sitoutuneita työntekijöitään potkimalla pihalle 7 pisimpään yrityksessä työssä ollutta. Varmaan sen takia kun niillä oli kovimmat liksat. Sanotaanko että pikkasen kärsi ilmapiiri ja työmotiivi niiden toimien jälkeen vaikka mä lopulta tein omat ratkaisuni ja lähdin kävelemään. Ei pidä nääs sitoutua sitoutumiskammoiseen työnantajaan, vaikkakin sopimuksessa luki "toistaiseksi voimassaoleva". Tosipaikan tullen sillä paperilla kun kuitenkin voi korvata korkeintaan vessapaperin virkaa.

No. Ennen kuin veli soitti, niin mä olin juuri tehnyt työkkärin sivuilla ammatinvalintatestin(www.mol.fi/avo), jossa kartoitetaan omia kykyjä ja kiinnostuksia ammatillisten ominaisuuksien suhteen. Ihan vaan sen takia, josko siitä olisin saanut jonkin hyvän idean oppisopimuskoulutusalaa varten(juu, ennoo yhtään tuuliajolla). Käykää ihmeessä testaamassa itsenne siellä, ellei muuten, niin huvikseen (ja jotta tiedätte, mistä puhun). Seuraavassa testausrupeaman tuloksia:

KIINNOSTUKSET: (mulla A ja I olivat tasavahvoja ja itse piti lopulta päättää kumman ensisijaistan)

Valintasi perusteella ensisijainen tyyppisi on A ja toissijainen I. Kiinnostuskoodisi on AI.

A-tyypin ihmiset ovat taiteellisia ja luovia. He pitävät tehtävistä, jotka antavat mahdollisuuden ilmaista itseään ja käyttää mielikuvitustaan. He ovat omaperäisiä, itsenäisiä ja emotionaalisia. He eivät pidä rutiinityöstä ja tiukoista säännöistä. He suuntautuvat taiteellista ilmaisua tai tulkintaa vaativiin tehtäviin.

I-tyypin ihmiset ovat kriittisiä, eritteleviä, älyllisiä ja loogisia. He ovat uteliaita ja haluavat ymmärtää ilmiöiden syitä ja löytää ratkaisuja ongelmiin. He arvostavat tiedon hankkimista ja opintoja. He ovat itsenäisiä ja haluavat usein työskennellä yksin omaan tahtiinsa. He ovat kiinnostuneita teoreettisista ja soveltavista tieteistä ja hakeutuvat etenkin tutkimus- ja tuotekehittelytehtäviin.

AI-koodille ominaisia tehtäviä ovat esim. taiteellinen toiminta, johon sisältyy tieteellisen tutkimuksen tuloksia, teoreettisia perusteita tai teknillistä suunnittelua, esim. rakennustoiminnan, esinesuunnittelun, muodin, näyttämötaiteen ja kirjallisuuden alueilla.

KYVYT:

Kyvyissä korostuivat kielellinen kyvykkyys ja kuvataiteellinen kyvykkyys. (vieläpä tuossa järjestyksessä)

TYÖN OMINAISUUDET: (osa, jossa vastaukseksi tuli pisteytetty lista ammateista, joista seuraavat 10 vasemmalla sopivat hepoliinille parhaiten ja oikealla huonoiten(10 "huonoin"))

1. Maisema-arkkitehti                  1. Automaatio-asentaja                                                             
2. Kirjailija                                  2. Merivartija
3. Ohjaaja                                   3. Kirkonpalvelija
4. Vaatesuunnittelija                     4. Meijeristi
5. Piirtäjä                                     5. Matkaopas
6. Copywriter                              6. Kirjanpitäjä
7. Taidemaalari                            7. Veturinkuljettaja
8. Art Director                             8. Vakuutusvirkailija
9. Dramaturgi                               9. Uskonnonopettaja
10. Lavastaja                              10. Tuote-esittelijä                

Sen lisäksi KIINNOSTUKSET-kohta antoi ammattilistan hepoliinin kiinnostuksista vastausten perusteella.:

1. Kirjailija
2. Maisema-arkkitehti
3. Arkkitehti
4. Art Director
5. Tekstiilitaiteilija
6. Ohjaaja (elokuva/teatteri)
7. Lavastaja
8. Copywriter
9. Keramiikka- ja lasitaiteilija (!)
10. Graafinen suunnittelija

Niin että kuka vielä ottaisi mut töihin jonnekin??? Mä menen nyt juomaan kupin teetä. Sen verta pirstonainen prosessi tämän kirjoituksen tuskallinen tuottaminen tällä kertaa oli. Tästä oli kuulkaas luovuus kaukana. Ja eikun joukolla vaan kaikki tekin siellä testaamaan ellei ole parempaa tekemistä (heillä joilla on, saavat vapautuksen testaamisesta..:))! Huhhuh ja voi luoja. *päässä naksaa*

<3 Hepoliini

P.S. Korjasin työn ominaisuuksiin oikeat ammatit. Olivat menneet väärään järjestykseen kun tarkistin.